ITK tuulettaa – sata lasissa, webinaari 9.3.2017

Seurailin tänään ITK:n livewebinaarin opettajien digiosaamisen kehittämisestä. Laureaan on perustettu mm. digitiimi, joka järjestää koulutuksia henkilökunnalle niin verkossa kuin livenäkin. Mm. tradenomiopinnot on myös viety opiskelijoille kokonaan verkkoon. Tämä kokeilu on alkamassa syksyllä 2017. Seppo-peliä käyttävät myös Laureassa, niin opettajien koulutuksessa kuin opiskelijoiden kanssakin esim. kampusalueeseen tutustuttaessa. Täältä pääset tutustumaan Laurean virtuaalikoulutukseen yleisesti.

Digitiimi on tehnyt Laurean kaikille verkossa opettaville opettajille (jopa 60 opea) kyselyn verkko-opintojen toimivuudesta ja haasteista. Näitä kyselyjä on täydennetty haastatteluin. Kyselyssä on todettu, että ajanhallinnan tulee opiskelijoilla olla kunnossa, samoin itseohjautuvuus. Helpompi teoria koetaan mielekkääksi opiskella itsenäisesti. Haastavammat aiheet tai kädentaitoja edellyttävät sitten lähiopetuksessa. Mutta myös taloushallinto pystytään toteuttamaan täysin verkossa (vrt. tradenomiopinnot). Tässä opiskelijoilta on tullut toive yhdistää nämä tavat – saada itse valita, mitä suorittaa verkossa ja milloin käydä lähipäivillä. Mielenkiintoisia kommentteja!

Tässä aiheesta lisää.

Samassa webinaarissa esiteltiin MOOCia, ja mitä sillä tarkoitetaan. Suomalaisittain MOOCilla tarkoitetaan joustavia verkkokursseja ja -ympäristöjä, joita on helppo yhdistellä. Ne voivat olla suurelle joukolle suunnattuja, avoimia (toisinaan rajatulla pääsylläkin), vapaita tai aikataulutettuja kursseja, joissa opiskelijat itse rakentavat kurssin sisältöjä tai sitten täysin valmis setti teoriaa ja tehtäviä. Painopiste on kaikissa tapauksissa yhteistoiminnallisessa oppimisessa. Kukaan ei työskentele kursseilla täysin yksin.

MOOC-välineistä esillä olivat mm. wordpressin ja buddypressin yhteinen ilmainen alusta, Eliademy-alusta, Moodle yhdessä AdobeConnectin kanssa, Office 365 yhdessä OneNoten kanssa jne. Täältä lisää MOOCeista ja ITK-webinaarin esitys aiheesta.

ITK-webinaari 9.3.2017

Mukavaa seurattavaa takkatulen loisteessa 🙂

 

Satu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s