eCommerce & Shop 2017, 8.3.2017

Kävin tänään vuosittaisilla eCommerce ja SHOP -messuilla Helsingissä kerryttämässä tietotaitoa ajantasaisista kaupan alan teknologioista jne. Ja myönnän, kävin mie ahtamassa kupuni täyteen samaan aikaan olleilla FastFood, Cafe & Restaurant -messuilla 😃
Tässä lyhyt tiivistelmä päivän annista:
– Useita eri yrityksiä ja henkilöitä
– pystyvät tarjoamaan jollain aikavälillä jotain eri osiin osastomme toimintaa
– jatkokontaktit jokaisen kanssa toteutuvat pääosin heidän suunnastaan, uutuutena messuilla pystyi ”touch and go” tyyppisesti jättämään yhteydenottopyynnön rintalapulla joka standilla olevaa lukijaa koskettaen .
Suosittelen muuten jos joskus vain aikataulut sallivat, että niin datanomien kuin taloushallinnon opettajisto koittaisi päästä käymään näillä messuilla kaupan alan sovellusten ja toimintarajapintojen tarkastelun hengessä. Tuskin menee täysin hukkaan…
Tässä pidempi esittely annista:
1) Sani Leino esitteli luennossaan mm. Adidaksen konseptimyymälän esittelyssä käytetyn 360 videon thinglink-ominaisuuksien kera (SeeTheGoal-hanke kiittää tästä esiin nostosta), samoin MagicLeap virtuaalitoteutukset hän nosti esille. Seuraavassa linkit, suosittelen:
https://solecollector.com/news/2016/12/adidas-360-shopping
Tuo MagicLeap:in sivu… kun näet alkuvaiheessa liikuntasalin jossa on paljon opiskelijoita sivustoilla, odota siihen asti että näet valaan. Ja tässä on perusideaa sitten uusiin oppimisympäristöihin, myös liiketalouden osalle.
2) Verifone, Satu Suhonen – keskustelin heidän kanssaan mahdollisuudesta saada mobiilimaksupäätteitä korttimaksujen vastaanottamiseksi NY yrityksien puitteissa. Haasteenahan on Y-tunnuksen puuttuminen joka tällä hetkellä on ehdoton tietovaatimus laite- ja maksusopimuksissa. Lupasivat selvitellä asiaa enemmän, odottelen vastausta lähiviikkoina. Saman asian tiimoilta varsinainen NY Vuosi Yrittäjänä -konsepti tekee töitä valtakunnan laajuisesti ja lienee Verifoneen myös yhteydessä.
3) inRiver, Patric Lindström – Keräävät asiakasyrityksen tietopankista tiedot ko. yrityksen asiakkaista, tuotevalikoimasta, tuotteiden tiedot, kuvat jne. ja tuottavat niistä PIM-ohjelmistoratkaisullaan yhtenevää markkinointiviestinnän ja myynninohjaus materiaalia erilaisiin viestintäkanaviin. Tämä ei tarjoa suoraan kauppiksen puolelle muuta kuin nice-to-know ulottuvuuden, mutta datikset, jonkinlaisena ekskursio-kohteena tms.?
4) Pivokassa, Tiina Myllylä – tablet-laitteella (iPad) toimiva kassajärjestelmä. Näppärä kokonaisuus, johon saa eri tasoisina sopimuksina mukaan kassalaatikon, korttimaksupäätteen sekä viivakoodinlukijan. Sisältää tuotteiden ja tuoteryhmien luomiseen työkalun, kevyen varastohallinnan, sähköpostiin tulostuvat excel-raportit + itse raportointityökalun jne. Jollain aikavälillä olisi mielestäni hyvä, että oppilaitoksellamme olisi käytettävissä opetustarkoitukseen yksi kassajärjestelmä – tämä olisi siihen potentiaalinen. Alkaa olla riittävän kevyt, mutta silti soveltuu myös oikeisiin myynteihin, esim. NY messut koulullamme käteiskassaksi jne. Kuukausimaksullinen, mutta tiedän paikallisen organisaation joka tätä hehkuttaa nyt omassa viestinnässään – saisikohan heidät sponsoroimaan järjestelmän meille 😉
5) Joukko muita yrityksiä joiden kanssa keskustelin, mm.
– Mapos Oy, Mikko Nikkola – Ketjukonseptiin ajantasatilannekuvan luomiseen sovellus.
– Euroloan Group Oy – maksupäätteitä selvittelin NY yritysten tarpeisiin, en usko että pystyvät vastaamaan tarpeisiimme.
– Hamari Group / digihinta.fi – digitaaliset hintanäytöt / etiketit. Konsepti ok, mutta ei mielestäni sovellu vielä suurille ketjuille tai isoille myymälöille. Käyttöliittymä raskaanpuoleinen ja hintanäyttöelementti kohtuu iso.
– Visualistit Ry, Anna Juusela – Hämeen Näky -hankkeen tiimoilta kontaktoin hänet jo aiemmin LinkedIn -palvelussa ja nyt keskustelimme nimenomaan hiljaisten signaalien ja nousevien trendien (myös kaupan alalla) tunnistamisesta. Poimin jatkossakin hänen trendejä bongailevista päivityksistään olennaisia hankkeeseen ja tuotan tietoa varmasti oppilaitoksemme suuntaan 😊
– jne.
 
-Markku-

Jätä kommentti